Pratite nas:

Općenito o znakovnom jeziku za bebe

Znakovni jezik za bebe je jednostavan i prirodan način komuniciranja s djetetom prije no što ono progovori. U Bosni i Hercegovini je novost, no u svijetu se ovaj znakovni jezik koristi više od 30 godina. Upotrebom znakovnog jezika djetetu se pruža jedinstvena mogućnost da podijeli svoj doživljaj svijeta oko sebe sa svojim najbližima dok roditelji uživaju postajući svjesni mnoštva stvari koje se odvijaju u toj maloj glavici.

Znakovni jezik za bebe, Baby Signs®, razvile su Dr. Acredolo i Dr.Goodwyn, profesorice psihologije na kalifornijskom sveučilištu Davis. Rezultati njihovog istraživanja pokazali su da znakovni jezik koji su razvile pomaže položiti čvrste temelje efikasne komunikacije, koja će ostati s djecom dugo nakon što progovore i nestane znakovni jezik. Sposobnost djeteta da efikasno komunicira dovodi do uspjeha u školi, na poslu i u privatnom životu. U trenutku kada se dječiji umovi razvijaju ubrzano, umijeće komuniciranja jača dječije samopouzdanje i olakšava odnos s drugom djecom i odraslima. Rezultat svega je napredna emocionalna inteligencija i iznadprosječne komunikacijske vještine.

Istraživanja koja se i danas vrše u svijetu dokazuju mnoge prednosti upotrebe Baby Signs® znakovnog jezika. Baby Signs® pomaže vašoj bebi da:

...lakše usvoji govor
...ostvari snažniju vezu sa roditeljima
...se intelektualno razvija
...smanji suze, bijes i frustracije
...razvija kreativnost
...obogati svoj rječnik
...lakše pamti
...razvija simboličko mišljenje
...razvija samopoštovanje i samopouzdanje